Your Adsense Link 728 X 15

Comentând amăgitor finală spaniolilor

Posted by eKabuky vineri, 11 mai 2012 0 comentarii
                  
  Mi s-a luat până peste cap de criteriile înjositoare cu care marea majoritate a presei româneşti tratează subiectul ăsta. Ca de obicei pornim de la ideea de "civilizaţie", "cultură" şi fals naţionalism. Oare când o să realizăm ca de fapt noi şi nimeni altcineva, suntem cei care ne ironizăm şi ne băgăm până la gât în rahatul pe care mai apoi, cei din afară îl transformă într-o jignire de proporţii.

  Ca de obicei absolut toată atenţia presei s-a îndreptat spre "impecabil". Este extraordinar cum noi, românii, am reuşit să-i primim cu braţele deschise pe spanioli. Incredibil cât de bine s-au purtat bucureştenii cu ei, este o onoare să-i avem ca oaspeţi în casele noastre.
   Acum sincer, tu ca cetăţean de orice altă origine decât cea română, ce înţelegi când citeşti aceste articole? O să-ţi spun eu ce înţeleg. Înţeleg că ţara asta numită România se află undeva la capătul pământului, înţeleg că e plină de acte teroriste, de oameni falşi şi că ..pentru prima dată în istoria ei a reuşit să treacă peste prostia ei ereditară şi să organizeze un eveniment..atenţia, a reuşit să organizeze un eveniment. Practic nu s-a luat nimeni la bătaie, nu s-a înjurat nimeni, ba mai mult, străinii nu au păţit nimic în capitala României, INCREDIBIL!!!
   Deci nu-mi vine să cred, mass-media a pus punctul pe i. În sfârşit am făcut un progres. Unul de proporţii colosale, ne putem mândri cu faptul că avem nişte cetăţeni model.
  
    Din păcate aşa suntem văzuţi în străinătate, aşa ne-am creat renumele de hoţi, singuri, nimeni altcineva nu ne-a amăgit existenţa decât noi. Noi suntem cei care ne mândrim cu suporterii paşnici ai echipelor spaniole şi îi numim huligani pe cei ai echipelor de stat. Si citând din Napocanews   : “Băi, bascii ăstia ce sunt muţi de beţi pe Lipscani nu sunt tot ăia care până în 2010 puneau bombe la metrou, nişte separatişti extremişti, un fel de secui ai Spaniei?”????
      Nu-i aşa că este frumos să aruncăm cu mocirlă spre ai nostri în loc să privim cu atenţie şi spre cei din jur? Ce rău au făcut cei doi suporteri ai Universităţii Craiova miercuri seara? Au încercat să arate paşnic unei lumi întregi, faptul că sistemul a îngropat simbolul identificator a uneia dintre cele mai bogate regiuni ale tării, Oltenia, au arătat că sub atribuirile false de huligani, românii pot să-şi spună nemulţumire şi într-un mod civilizat, au arătat că le pasă. Şi ce au primit pentru asta? Un dosar penal, o amendă usturătoare şi cel mai probabil o bătaie soră cu moartea din partea maimuţelor ălora cu caschete şi gaze la crimogen.

     Eu zic că cea mai mare problemă a noastră este faptul că ne subestimăm existenţa pe această planetă şi de parcă asta n-ar fi de ajuns, ne mai vindem şi resursele la preţuri de nimic, iar cele care rămân ori nu le exploatăm aşa cum trebuie, ori rămân ascunse la "naftalină" aşteptând să fie cumpărate de mogulii ce le transformă în deşeuri imediat ce-şi văd buzunarele pline de verzişori.

    Şi pănă la următoarea ieşire în Europa...rămânem "ţara în care nici apocalipsa nu mai vine".
  

Popular Posts