Your Adsense Link 728 X 15

Unde-i visul american?

Posted by eKabuky marți, 31 ianuarie 2012 0 comentarii
(Foto: yuppy.ro)  

   Hai că m-am pus singur pe gânduri. Cum am reuşit să-mi fac blog, să postez peste 10 articole, şi să nu mă iau măcar odata de naţia pe care o iubesc aşa, da aşa de mult. Nu, nu sunt rasist, mă refer la un sistem competent prin incompetenţa lui, la un popor minţit peste limita bunului simţ(şi ca să vă explic ce înţeleg eu prin bun simţ în postul de faţă, gândiţi-vă că preşedintele şi guvernul nostru ar avea, zic ar, bun simţ în comparaţie cu ăştia), la o ţară care şi-a căpătat renumele de putere economică principală la nivel mondial doar datorită războaielor de cucerire. Şi nu, nu mă refer la războaiele de acum 80-90 de ani, ci mă refer la momentul actual, la deceniul care ne-a făcut cu mâna de curând.

    Termenul de "visul american" a făcut şi încă face furori în lumea-ntreagă, de la generaţiile post-liceale până la cei trecuţi de vărsta mijlocie. Toţi şi-ar lăsa amarurile de-o viaţa pentru o şansă în ţara "perfecţiunii". Spun perfecţiune între ghilimele deoarece nu sunt adeptul acestei mişcări, dar mi-aş face bagajul instant dacă aş avea ocazia. Cum vine asta? Păi vine invers :)) .

    Tot nu v-am lămurit care e problema mea cu America, aşa ca n-o mai lungesc. Aş pleca în America pentru un trai mai ridicat, aş învăţa să iubesc cetăţenii americani, dar pe lângă toate astea, m-aş lovi de iminenta ameninţare politică. Adică mi-ar fi greu să urc într-un zgârie nori fără să mă gândesc că Obama nu pregăteşte o ambuscadă cu avioane şi  C4, iar eu, ca viitor-actual cetăţean american, o s-o mierlesc ca aştia să-şi joace şansa în secarea de petrol a unui deşert sau invadarea unei regiuni bogate în minereuri pe motive teroriste.

    Cred că ştiţi bine la ce mă refer, iar de final vreau să fac o constatare, acum sunt în rândul ideilor bune...bune, da aşa de bune...mamăă...

Bolnav cu toate "boalele"

Posted by eKabuky luni, 30 ianuarie 2012 1 comentarii
   
    În ultimul timp îmi dau impresia că sunt un copil de clasa a 2-a care nu-şi poate regla sub nicio formă mecanismul de somn. Pe lângă faptul că adorm cum nu se poate mai greu seara şi cad lat pe la ora 15:00 în fiecare zi, mă mai lovesc şi de vicii. Din păcate pentru articol nu mă refer la genul ăla de vicii verzi pe care le rulezi într-o foiţă OCB, ci la viciile banale de care suntem dependenţi cu toţii.

    În cazul meu, sucul cofeinizat(Pepsi) este o problemă imensă. De exemplu fratemeo saracu` bea cot la cot cu mine(vorba vine) şi când se pune în pat adoarme instant. Aseară am prins maxim 2 ore de somn, şi nu e prima dată când mi se întamplă asta. Lucrul supărător e că ştiu de unde porneşte problema, dar sunt prea indiferent sau prea entuziast ca să o tratez la timpul potrivit.

    Şi ca să vedeţi că am şi cu ce să contra-atac microbul, în dimineaţa asta mi-am propus să-mi fac ziua frumoasă fără să iau în calcul orele nedormite, fără să pun capul pe bancă şi să visez cai verzi pe pereţi. Ei bine...organismul, sau mai bine zis capul, nu m-a lăsat baltă de data asta. Practit mi-am impus mie însumi o idee şi am dus-o la final. Tare aş vrea să ştiu să vă explic în termeni psihologici această idilă, dar n-am habar.

V-am pa!

Recenzie cinematografică

Posted by eKabuky duminică, 29 ianuarie 2012 0 comentarii
 
    M-am gândit să fac o scurtă prezentare a filmelor pe care le-am vizionat weekend-ul acesta. Cu toate că în ultimii doi ani am devenit un împătimit al serialelor şi, astfel, am neglijat noutăţile de la Hollywood, nu e niciodată prea târziu să revi la prima pasiune.
    Şi ca să-i ţin în suspans pe cei ce şi-au propus a citi totul, cap coadă, o să încep cu ce e mai "prost".
  •   Seeking Justice
    

      
   Un film bunicel, cu care poţi să-ţi umpli timpul liber. Lasând la o parte calitatea filmului, scenariul l-a scos în evidenţă foarte mult pe Nicolas Cage, sau cel puţin mi-a lăsat mie această impresie. Cu toate că filmul are ca target principal genul "Action", mie mi se pare că au cam lăbărit-o(scuzaţi expresia) cu asta.
   Nota de pe IMDB e mai mult decât suficientă din punctul meu de vedere.  •    Force Speciales

     
   
     Aici îmi permit să fac o "plângere" la adresa colosalului IMDB. Nota mi se pare mult sub nivelul filmului, probabil i-au suparat francezii şi au vrut să se razbune pe ei. Nu, glumesc, dar mi se pare total subevaluat filmul. Diane Kruger şi Djimon Hounsou şi-au jucat rolurile la fix, iar acţiunea filmului este foarte bună, puţin exagerat în scenele de luptă în care soldaţii francezi păreau de prea multe ori că sunt "divinizaţi" cu un scut ceresc anti-gloanţe(totuşi o scenă prezentă în toate filme de acţiune), dar per total un film foarte bun. Desigur partea interesantă a acestuia au constituit-o scenele de dramă şi aventură, de care am avut parte cât cuprinde.
    PS: Un film numai bun de urmărit în timpul liber.
  • The Girl with the Dragon Tattoo

    
     După cum mi-am propus, am păstrat ce-i mai bun pentru final. Filmul este foarte foarte bun, din toate punctele de vedere. Sincer sa fiu, nici nu am auzit de Rooney Mara până acum, dar mi-a lăsat o impresie foarte bună în această peliculă(şi nu mă refer la aspectul fizic :)) ). Două ore şi jumătate de "poliţienism" în care  colosalul David Fincher a încadrat un film ce are destule de spus la oscaruri în februarie.
     Se poate să exagerez şi eu în anumite puncte, mai ales pentru că m-am declarat ca fiind un fan înrăit al genului Mystery de-a lungul timpului, dar per total,filmul este un must see pentru oricine vrea a se considera cinefil.

     

Popular Posts