Your Adsense Link 728 X 15

Timeline este obligatoriu pe Facebook

Posted by eKabuky vineri, 27 ianuarie 2012 0 comentarii
   
    Noua interfaţă Facebook care poartă numele de Timeline va deveni obligatorie, normal, în cazul în care doriţi să vă păstraţi profilul intact.
   
    „Intenţionăm să creăm un loc intim, unde îţi spui povestea într-un mod personal. Un loc la care lucrezi mult ca să-l faci cum trebuie. Vrem să te simţi mândru de Timeline-ul tău”, a declarat fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.


      Idee e că simţitul ăsta "ca acasă" este doar o prefaţă a bine stabilitului plan controlează populaţia , mai toate site-urile de socializare având ca scop principal stocarea informaţiilor extrem de banale pe care un individ le manifestă zilnic.Pe scurt,  o să fim manipulaţi atât de uşor încăt nici nu o să observăm. Un fel de cip computerizat care stochează toate obiceiurile, nevoile şi ideile care ne trec prin cap, în asta se transformă internetul, un loc lipsit de intimitate.

Iadul alb

Posted by eKabuky joi, 26 ianuarie 2012 0 comentarii
 

    De 2 zile ninge cu cantităţi semnificative în toată ţara(perfect explicabil având în vedere perioada în care ne aflăm), autorităţile sunt surprinse, e INCREDIBIL aşa ceva în luna ianuarie, practic inexplicabil.
    
    Termenul de "iadul alb" se tot vehiculează în presa română, iar eu, deoarece şi pentru că ar trebui a mă considera blogger, am o explicaţie banală. "Iadul alb" pare să fie o poveste smulsă din mitologia lui Deliric1, în care oamenii sunt văzuţi ca nişte corpuri cu cap de porc, care în goana lor după satisfacţiile materiale se lovesc de propria raţiune. Imaginea de ansamblu este una sumbră, singurul element care îi dă strălucirea fiind fulgii de nea care se  lipesc cu fiecare secundă de străzile unor oraşe afundate în dezordine şi în minciuni.De altfel aş putea să compar această "pictură" cu gândurile lui Bacovia, nu mult îndepartate de această idee de constrângere, de "negură"(iadul alb sau "întunericul luminos") şi de tristeţe.

     Natura este elementul principal, o ameninţare pentru clasa animalelor, un inamic desăvârşit care poate în orice clipă să lovească năstruşnic, pe neaşteptate. Iar printre toate aceste lupte imorale se regăsesc şi cei mici, neputincioşi şi paşnici se bucură de minunea pe care ei o consideră ca fiind dumnezeiască. Fară să ştie ce-i aşteaptă în faţă, fără să-i intereseze, se bucură cât mai au timp de frumuseţile naturii combinând sentimentul de fericire cu îngheţul zdrobitor şi creând...adevăratul sens al vieţii...

Discursul "dictatorului"

Posted by eKabuky miercuri, 25 ianuarie 2012 0 comentarii
   
   Al nostru domn preşedinte ţine chiar în acest moment un discurs care a vrut a se porni ca fiind unul demoralizator, atât pentru popor, cât şi pentru propria-i persoana, un discurs în care promite un viitor cerşind mila greşelilor din trecut, care din "pliscul linguşitorului" reies ca nişte măsuri bine calculate şi orientate spre o creştere economică viitoare.

   Punctul culminant al discursului a fost atunci când piratul a aruncat bomba, iauzi aici:"Poporul nu se revizuieşte prin declaratii, ci prin fapte”. Pai în acest caz, care sunt faptele, motivele, reformele, ce o să ne facă să cedăm şi să-i recunoaştem competenţele administrative , deoarece până acum am avut parte doar de declaraţii ,faptele au lipsit cu desăvârşire.


   În cea de-a treia parte a discursului, Băsescu s-a axat pe problema locurilor de muncă şi pe corupţia/evaziunile fiscale. Cică dezvoltarea agriculturii. Păi cine a distrus-o mă, cine a lăsat-o de izbelişte, cine  i-a dat cu piciorul atunci când aveam nevoie de ea şi atunci când era una dintre singurele industrii pe care puteam să le valorificăm atât în ceea ce priveşte resursele naţionale cât şi cele internaţionale(exportul). Cum să neglijezi o astfel de calitate, mi-e greu şi să privesc harta fără să sa-mi sară-n ochi "marea de câmpie" a acestei ţări pierdute în neat. Pentru evaziunea fiscală a venit cu o soluţie, o reformă care să "memoreze" fiecare 
leu care intră în buzunarele politicienilor. Sincer, nu prea am înţeles cum vine asta, adică până acum nu erau monitorizate tranzacţiile sau ce...ups. Şi citat:"Avem nevoie de oameni politici credibili"...mda...no comment.


   Cam asta am avut de spus..


   



   

El Clasico

Posted by eKabuky 0 comentarii


   Meciul orgoliilor în Spania, meciul pe care milioane de oameni îl aşteaptă un an întreg, meciul care a ridicat fotbalul la nivel de artă de-a lungul timpului. Aşa caracterizez eu acest spectacol fotbalistic alături de care am copilărit în lumea sportului, fiind pentru mine al doilea cel mai important eveniment sportiv al anului(După mult consacrata întâlnire U.Craiova-Dinamo).

   Statistica ultimelor partide nu arată tocmai bine pentru madrileni, lucru care nu face decât să mă bucure având în vedere simpatia pe care i-o port echipei catalane. De remarcat este invincibilitatea Barcelonei din ultimii ani. Sincer mi-e tare greu să cred(ca să nu zic...nu cred) că există o echipă care să-i ţină piept unei Barcelone, care dă impresia că iubeşte fotbalul într-o industrie materială a cărei singure preocupari este banul.

   Încă 5 ore copiii!V-am pa!

Popular Posts